06 ianuarie 2020, 11:00 Realitatea moldovenească views 3855
Tichetele de masă au început să fie impozitate
06 ianuarie 2020, 11:00 Realitatea moldovenească views 3855

Tichetele de masă au început să fie impozitate

Din data de 1 ianuarie, din valoarea nominală deductibilă a tichetelor de masă urmează să fie calculate contribuţii de asigurări sociale de stat obligatorii.

Modificările în acest sens au fost adoptate de Parlament încă în luna august 2019, transmite Noi.ms cu referire la Bizlaw.md.

Potrivit legislației în vigoare, contribuţii de asigurări sociale de stat obligatorii achitate de angajator sînt egale cu 18% din sumă, iar cele achitate de salariat, 6 la sută.

Noile prevederi legislative au menținut, însă, în vigoare faptul că tichetele de masă sînt scutite de prime de asigurare obligatorie de asistență medicală (datorate de angajator și angajat) și impozit pe venit din salariu.

Valoarea nominală deductibilă în scopuri fiscale a unui tichet de masă pentru o zi lucrătoare trebuie să fie cuprinsă între 35 și 45 de lei. Valoarea tichetelor de masă nu include contribuția individuală de asigurări sociale de stat obligatorii.

Dacă valoarea tichetelor de masă depășește, însă, limitele stabilite, pentru suma care depășește limita respectivă se calculează contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii, prime de asigurare obligatorie de asistență medicală și impozit pe venit din salariu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Tichete de masă , impozit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
258 locuitori

Cepăria este un sat din cadrul comunei Șumna, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîșcani și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de locuitori. Satul Cepăria a fost întemeiat în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.