30 ianuarie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 5871
Alexandr Stoianoglo: 60 de zile în funcția de procuror general
30 ianuarie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 5871

Alexandr Stoianoglo: 60 de zile în funcția de procuror general

La 29 ianuarie procurorii moldoveni marchează sărbătoarea lor profesională: în această zi a anului 1992, în țara noastră a fost adoptată prima lege privind procuratura.

Și tot la 29 ianuarie se fac două luni de la semnarea decretului prezidențial privind numirea lui Alexandr Stoianoglo în funcția de procuror general – probabil, este timpul potrivit pentru a face niște totaluri preliminare. Unde mai pui că, în ajun, șeful instituției de drept a comentat, în cadrul unei conferințe de presă, unele dintre acțiunile sale și cele mai răsunătoare evenimente din ultimele luni. Pentru prima oară în istoria procuraturii moldovenești procurorul general și-a cerut public scuze pentru acțiunile ilegale ale oamenilor legii și urmărirea sutelor de cetățeni, ale căror drepturi constituționale au fost încălcate fără temei.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
799 locuitori

Buda este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buda și Ursari. Satul Buda se află la o distanţă de 15 km de oraşul Călăraşi şi la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 799 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1661.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.