20 martie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 3736
”O stare apropiată celei de război”. Ce înseamnă declararea stării de urgenţă în Moldova?
20 martie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 3736

”O stare apropiată celei de război”. Ce înseamnă declararea stării de urgenţă în Moldova?

Reieşind din măsurile de combatere a răspîndirii coronavirusului COVID-19, autorităţile moldovenești au făcut un pas fără precedent –pentru prima dată în istoria ţării a fost declarată stare de urgenţă.

În condiţiile crizei pandemice în care s-a pomenit ţara, autorităţile cheamă cetăţenii să fie prudenţi şi disciplinaţi, să stea acasă, să respecte recomandările şi măsurile restrictive. Împuterniciri-cheie în această perioadă are Comisia pentru Situaţii Excepţionale, care este în drept să atragă pentru lupta cu pandemia nu doar MAI şi serviciile speciale, dar şi Armata Naţională.

Parlamentul şi guvernul consideră că declararea stării de urgenţă va ajuta la luarea unor măsuri imediate de localizare a focarelor, dacă ne vom ciocni cu creşterea periculoasă a cazurilor de îmbolnăvire în Moldova. În adresarea sa, preşedintele Igor Dodon a asigurat cetăţenii, că vor primi informaţii detaliate şi explicaţii privind măsurile luate în scopul stopării răspîndirii virusului, dar şi pentru prevenirea panicii.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , stare de urgență

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4515 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fîrlădeni și Fîrlădenii Noi. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 4515 oameni. Satul Fîrlădeni a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.