05 noiembrie 2012, 16:13 Realitatea moldovenească views 5768
05 noiembrie 2012, 16:13 Realitatea moldovenească views 5768

Ordinul privind eliberarea medicamentelor în baza reţetei nu va fi anulat

Ordinul Ministerului Sănătăţii privind eliberarea medicamentelor în baza reţetei nu va fi anulat. Declaraţia aparţine ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi. Reacţia vine după ce, saptamîna trecută, deputaţii Partidului Democrat au cerut anularea dispoziţiei, care, potrivit lor, are consecinţe nefaste asupra populaţiei, relatează publika.md. 

Andrei Usatîi susţine că ordinul emis vine după ce aproape fiecare a treia internare în spital este rezultatul administrării incorecte a medicamentelor. Mai mult, Andrei Ustatîi susţine că acest ordin nu este o noutate, deoarece anterior şi alţi ministri au emis asemenea dispoziţii.

"Vreau să reiterez pentru cei care au înaintat această solicitare. Ordinul nu conţine nimic decît ceea ce a fost cu mulţi ani înainte de 1996. Dacă domnii deputaţi s-ar uita atent, ar vedea că ordinul include doar noutatea care cere ca prescrierea medicamentelor să fie după denumirea internaţională. Nu am ce anula, nu este nimic nou", a menţionat ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi. 

Documentul, semnat de ministrul Sănătăţii acum trei săptămîni, prevede că 80 la sută din medicamente să poată fi cumpărate doar în baza prescripţiei medicale. În listă au fost introduse antibioticele, dar şi mai multe medicamente care anterior puteau fi cumpărate fără reţetă.

 

Cuvinte cheie:

farmacii , lege , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
457 locuitori

Cucuieţii Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Cucuieţii Vechi a fost atestat documentar în anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.