30 aprilie 2020, 11:00 Realitatea moldovenească views 3366
Igor Dodon: Am putea reveni la unele restricții mai dure
30 aprilie 2020, 11:00 Realitatea moldovenească views 3366

Igor Dodon: Am putea reveni la unele restricții mai dure

Chiar dacă unele restricții au fost relaxate începînd cu ziua de luni, 27 aprilie, țara noastră continuă să fie în zona de risc.

Anunțul a fost făcut de șeful statului, Igor Dodon, în cadrul unui briefing, potrivit căruia, în cazul în care nu vor fi respectate restricțiile impuse la moment, va fi necesară revenirea la unele restricții mai dure.

„După cum cunoașteți, începînd cu data de 27 aprilie, au fost ridicate anumite restricții, vreau să constant ca și-au reluat activitatea unitățile comerciale nealimentare. Am discutat la celula de criză cu MAI că în mare parte cetățenii respectă cerințele care au fost înaintate de către autorități. Vreau să atenționez că nu este vorba de o relaxare a activităților. Vedem că cifrele sînt în creștere, dar situația se gestionează. Continuăm să fim în situația de risc . În cazul în care nu vor fi respectate restricțiile actuale, va trebui să revenim la unele restricții mai dure", a declarat Dodon.

Acesta mai spune că este inadmisibil comportamentul unor actori politici, care cer anularea sancțiunilor și amenzilor, fără a sesiza că acest lucru ar putea avea consecințe grave.

„Am văzut unele mesaje din partea unor persoane, inclusiv politice, care cer anularea sancțiunilor și amenzilor care au fost impuse pe parcursul perioadei anterioare. În cazul în care se anulează, iar în toamnă am putea avea un nou val, credeți că cineva va respecta? Eu vreau să cer să fim corecți în relațiile cu cetățenii, dar și cetățenii să știe că dacă încalcă vor fi penalizați", a adăugat președintele țării.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , restrictie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
793 locuitori

Zorile este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zorile, Inculeţ și Ocniţa-Ţărani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Orhei și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 793 de oameni. Satul Zorile a fost întemeiat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.