18 mai 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 3737
Stoianoglo: „Dosarul lui Platon a fost falsificat în totalitate”
18 mai 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 3737

Stoianoglo: „Dosarul lui Platon a fost falsificat în totalitate”

Dosarul în privința lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate. Este declarația procurorului general, Alexand r Stoianoglo și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, Platon a fost condamnat ilegal, acuzarea fiind bazată pe „apreciere intenționată denaturată și interpretarea eronată a faptelor, care rezultau din acuzațiile lui Șor."

„Platon a fost absolut ilegal condamnat și ilegal își ispășește pedeapsa. Procuratura va iniția procedura de revizuirea sentinței acestuia și va insista pe revizuirea echitabilă a cauzei. Vom cere instanței de judecată să examineze dosarul în regim transparent", a adăugat Stoianoglo.

Veaceslav Platon a fost extrădat în Republica Moldova la 29 august 2016, unde a fost condamnat la 25 de ani de închisoare în două cazuri de escrocherie în proporții deosebit de mari.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Veaceslav Platon , procuror

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1866
Populația:
30 locuitori

Marian este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 54 km de Chișinău. Populaţia satului Marian alcătuia 30 de oameni în anul 2008. Satul Marian a fost menționat documentar în anul 1866.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.