17 noiembrie 2012, 10:25 Realitatea moldovenească views 3415
17 noiembrie 2012, 10:25 Realitatea moldovenească views 3415

La Bălţi va fi deschis un consulat al Federaţiei Ruse

La Bălţi va fi deschis un consulat al Federaţiei Ruse. Declaraţii în acest sens au fost făcute astăzi de viceprim-ministrul rus Dmitri Rogozin în cadrul unui briefing susţinut cu omologul său moldovean după şedinţa Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de cooperare economică, informează MOLDPRES.

Rogozin a mai agăugat că la 22 noimbrie va fi lansat dialogul oficial în ceea ce priveşte deschiderea unui consulat al Federaţiei Ruse la Tiraspol.

Cei doi oficiali au accentuat că au disutat şi despre situaţia din domeniul energetic. Valeriu Lazăr a declarat că misiunea negociatorilor este ca spre începutul noului an consumatorii din Republica Moldova să fie asiguraţi cu energie electrică şi cu gaz.

La rîndul său, Rogozin a afirmat că colaborarea energetică este un subiect complicat. Oficialul rus a specificat că găsirea unor soluţii în acest sens este complicată deoarece Moldova a confirmat participarea în perspectivă la Pachetul III energetic al UE. "Am ajuns la un compromis ca în următoarele luni să discutăm pentru a găsi o soluţie în acest sens. Avem puţin timp. Contractul actual expiră la sfîrşitul anului. Dar dialogul va continua. Soluţia trebuie să fie găsită", a opinat vicepremierul rus.

Contractul de livrare a gazelor ruseşti către Republica Moldova expiră la sfîrşitul anului curent. Pînă în prezent Republica Moldova şi Federaţia Rusă nu au ajuns la un compromis în ceea ce priveşte semnarea unui nou contract.

Dmitri Rogozin se află într-o vizită oficială în Republica Moldova, însoţit de alţi oficiali din Federaţia Rusă. În cadrul acesteia, Rogozin a participat la şedinţa Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de cooperare economică, care a avut loc astăzi. Totodată, vicepremierul rus a avut o întrevedere cu Prim-ministrul Republicii Moldova Vlad Filat.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
59 locuitori

Ocniţa-Ţărani este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Ocniţa-Ţărani a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.