23 decembrie 2020, 11:33 Realitatea moldovenească views 2078
Guvernul Chicu demisionează
23 decembrie 2020, 11:33 Realitatea moldovenească views 2078

Guvernul Chicu demisionează

Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat într-un briefing de presă că își va prezenta demisia din funcția de șef al executivului.

"Vreau să mulțumesc, președintelui Igor Dodon, pentru încrederea care mi-a dato anul trecut pe 24 noiembrie", a declarat Chicu.

Totodată, Chicu a declarat că după ce ieri au fost aprobate cele mai importante proiecte, care vor permite în viitor achitarea salariilor și a pensiilor, a venit momentul să fie lansată procedura de dizolvare a Parlamentului și anunțarea alegerilor anticipate.

Ion Chicu a mai spus că pe parcursul zilei de azi urmează să discute cu președintele ales Maia Sandu despre activitatea Guvernului în exercițiu.

Pe final, premierul le-a mulțumit colegilor la Guvern pentru activitatea în acest an complicat, dar și deputaților care au susținut Guvernul Chicu.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a nunțat că ședința legislativului de astăzi, anunțată la ora 15:00 nu va mai avea loc dat fiind faptul că subiectul de pe ordinea de zi a fost epuizat.

Aceasta este o decizie asumată cu scopul de a declanșa alegeri anticipate parlamentare, spune Igor Dodon.

"În aceste condiții cînd este asigurată stabilitatea bugetară, financiară așa cum am promis am luat decizia la momentul potrivit de ași anunța demisia", a declarat Dodon.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ion Chicu , demisie , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
129 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 129 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în anul 1914.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.