04 februarie 2021, 21:25 Realitatea moldovenească views 3309
Parlamentul: Mai multe localități din țară vor fi transformate în stațiuni balneoclimaterice
04 februarie 2021, 21:25 Realitatea moldovenească views 3309

Parlamentul: Mai multe localități din țară vor fi transformate în stațiuni balneoclimaterice

Satele și orașele din țară ce întrunesc condiții climaterice şi balneologice vor putea obține statut de stațiune balneoclimaterică. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi în a doua lectură de către Parlament.

Documentul prevede ca statutul de stațiune balneară a localităților din Republica Moldova să fie acordat prin hotărîre de Guvern. Totodată, acestea vor fi propuse de către consiliile locale, cu consultarea cetățenilor din localitatea vizată, în baza normelor tehnice unitare adoptate de Executiv, transmite publika.md.

Proiectul vizează și dezvoltarea economico-socială a localităților din țară, în scopul exploatării raționale și valorificării durabile a substanțelor minerale terapeutice. De asemenea, presupune dezvoltarea turismului în sate și orașe.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

parlament , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.