07 februarie 2021, 16:30 Realitatea moldovenească views 3041
Unde își petrec timpul liber moldovenii pe timp de pandemie
07 februarie 2021, 16:30 Realitatea moldovenească views 3041

Unde își petrec timpul liber moldovenii pe timp de pandemie

În curînd, se face exact un an de cînd coronavirusul a „staționat” în țara noastră. Din martie 2020, viața moldovenilor s-a schimbat, majoritatea fiind nevoită să renunțe la obiceiurile și chiar plăcerile de altădată.

Chiar și atunci cînd au o zi liberă, moldovenii spun că aleg să rămînă acasă, pentru că acolo se află în siguranță. Sau chiar dacă își „permit” să iasă undeva, parcurile capitalei sînt cea mai atractivă destinație.

Echipa portalului de știri Noi.md a ieșit în parcul central Ștefan cel Mare pentru a vedea unde anume se odihnesc moldovenii pe timp de pandemie.

„Acasă, cu familia, cu prietenii”, mărturisește o trecătoare.

„Mi-am propus să plecăm la Orhei, ori la o mănăstire, în parcuri”, spune o tînără.

„Stau acasă, scriu teza de licență, mai ies uneori cu prietenii, stau cu familia. Altceva nu avem ce face”, a opinat o studentă.

„Chiar astăzi am zi liberă, așa că mi-am invitat prietena la o plimbare în parc”, a spus un tînăr.

„Săptămîna trecută, am fost la teatru. Deja este un plus că ne putem duce”, a menționat o femeie.

De cele mai multe ori, stau acasă și doar uneori ies în oraș la plimbare”, ne-a mărturisit un bărbat.

Potrivit responsabililor din domeniul sănătății, pînă acum, peste 163 de mii de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, puțin peste 3500 de cetățeni pierzînd lupta pentru viață. Cei de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunțau, zilele trecute, că primele loturi de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca. MSMPS a recepționat confirmarea livrării vaccinurilor din partea platformei COVAX la 30 ianuarie.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Pandemie , cetățean

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
345 locuitori

Fîrlădenii Noi este un sat din cadrul comunei Fîrlădeni, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Căușeni și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Fîrlădenii Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.