28 decembrie 2012, 11:42 Realitatea moldovenească views 5315
28 decembrie 2012, 11:42 Realitatea moldovenească views 5315

Mai mult de jumătate dintre britanici ar vota ieșirea din UE


 Foto: newsfiber.com

Potrivit sondajului opiniei publice, 51% dintre locuitorii Marii Britanii se pronunță în favoarea ieșirii țării din UE, iar 40% dintre britanici ar dori să rămînă în cadrul UE, scrie Daily Mail.

Sondajul relevă o schimbare majoră în comparație cu datele de un deceniu în urmă, cînd 68% dintre britanici au vrut să rămînă în UE și 19% -  să iasă. Anul trecut, 49% au fost în favoarea părăsirii UE, iar 40% ar dori să rămînă.

Datele vin după luni de criză în zona euro, care a fost însoțită de temerile privind posibila prăbușire a monedei unice.

Prim-ministrul britanic David Cameron se confruntă cu solicitările deputaților de a organiza un referendum cu o întrebare directă despre calitatea de membru a UE a țării. El trebuie să iasă cu un discurs, în care să-și exprime punctul de vedere cu privire la relațiile dintre Marea Britanie și Europa continentală. Este de așteptat ca el va folosi această oportunitate pentru a propune un referendum

Cuvinte cheie:

Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
618 locuitori

Mihuleni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Mihuleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat pe malul rîului Ciorna, la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 618 oameni. Prima atestare documentară a Mihulenilor datează din anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.