31 decembrie 2012, 00:25 Realitatea moldovenească views 5982
31 decembrie 2012, 00:25 Realitatea moldovenească views 5982

33 de moldoveni au fost salvaţi în Ucraina

33 de moldoveni au fost salvaţi de la îngheţ de către reprezentanţii Departamentului Situaţii Excepţionale din Ucraina, relatrază publika.md. Ei se aflau într-un autobuz ce efectua cursa Moscova-Tiraspol, în timp ce motorul s-a defectat. Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în apropiere de Kiev, iar pasagerii au stat mai bine de două ore în interiorul rece al autocarului.

În urma intervenţiei salvatorilor ucraineni, moldovenilor le-au fost oferite îngrijirile necesare, dar şi un ceai fierbinte. Mai mult, cu ajutorul unei maşini a pompierilor, autocarul defectat a fost remorcat spre cea mai apropiată localitate. Pasagerii au fost urcaţi în alt autobuz şi transportaţi în Republica Moldova.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1591 locuitori

Heciul Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1591 de oameni. Satul Heciul Vechi a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.