10 martie 2021, 10:15 Realitatea moldovenească views 3101
Moldovenii își doresc rezolvarea crizei pandemice
Foto: Noi.md
10 martie 2021, 10:15 Realitatea moldovenească views 3101

Moldovenii își doresc rezolvarea crizei pandemice

În timp ce medicii din Republica Moldova luptă cu pandemia de COVID-19, deputații se ceartă în parlament și înaintează tot felul de condiții pentru votarea unui guvern, scrie Noi.md.

Cu toate acestea, o strategie clară de luptă cu virusul, care răpește zilnic viețile a zeci de moldoveni, nu este formată. Autoritățile impun restricții, care, peste cîteva zile, le anulează.

În tot acest timp, spitalele din capitală se sufocă din cauza numărului mare de infectați iar medicii își cedează birourile pentru a putea primi noi bolnavi. Și, totuși, de ce are nevoie în aceste momente țară noastră - de alegeri anticipate sau de un un guvern anti criză?

Sau poate e nevoie de rezolvarea rapidă a crizei pandemice și economice din țară? Am mers în stradă pentru a afla opinia oamenilor la acest subiect.

”În țară trebuie să fie făcută ordine, începînd cu cei de sus și pînă jos. Dacă acolo nu va merge totul bine, nici noi, cei mai mici, nu o să trăim bine. Ei împart banii publici, iar noi murim de foame”, spune o femie.

”În primul rînd, cred că este nevoie totuși de a rezolva problema cu criza pandemică, pentru că a început iarăși un val care ne sperie pe toți”, a opinat o altă femeie.

Pe de altă parte, oamenii spun că deputații sînt corupți și abia după ce va fi curățat parlamentul vom putea spera la realizarea unei schimbări în țară.

”Eu cred că trebuie în primul rînd alegeri parlamentare anticipate. Parlamentul nostru este discretitat complet, ne facem de rușine în lumea întreagă. Dacă vor fi alegeri anticipate, atunci va putea fi format un Guvern cît de cît credibil, care ne-ar uni și ne-ar reprezenta cu demnitate la nivel internațional”, a declarat un bărbat.

Pe de altă partă, unele persoane sînt de părere că doar rezolvarea crizei economice din țară ar putea contribui la prosperitatea oamenilor.

Portalul de știri Noi.md îndeamnă și cititorii săi să participe la sondajul: ”De ce are nevoie Moldova acum cel mai mult?”.

Vizitatorilor noștri le se propun mai multe variante de răspuns:

  • De alegeri parlamentare anticipate
  • Ieșire din situația pandemică
  • Ieșire din criza economică
  • Păstrarea păcii interetnice
  • Consolidare pe arena internațională

Poți să îți exprimi părerea aici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

parlament , popor , criza , Pandemie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1024 locuitori

Tabăra este un sat din cadrul comunei Vatici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1024 de oameni. Satul Tabăra a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.