04 ianuarie 2013, 15:23 Realitatea moldovenească views 7130
04 ianuarie 2013, 15:23 Realitatea moldovenească views 7130

Fermierii, nemulţumuiţi de ajutorul de la stat

Agricultorii care au avut de suferit de pe urma secetei îşi pot primi banii promişi de Guvern începînd de astăzi, în următoarele 25 de zile. Vrînd să fie siguri că vor intra în posesia acestor bani, mulţi fermieri au format cozi la oficiile poştale încă de la primele ore ale dimineţii, relatează publika.md.

Procedura de primire a banilor este una simplă, spun reprezentanţii Poştei Moldovei. "

"Toţi beneficiarii care ştiu că trebuie să primească aceste ajutoare trebuie să se prezine cu buletinile de identitate la oficiul poştal. În cazul care persoana care benefeciază de aceste ajutoare este bolnavă, poate să facă o procură pe numele unei presoane", a explicat Maria Pasat, şef de direcţie "Poşta Moldovei".

Agricultorii nu ascund faptul că suma oferită de stat nu le acoperă multe cheltuieli. Iată ce au spus aceştia:

"În opinia mea, 500 de lei e puţin, cînd un balot de lucernă costă 50 de lei. Dar e clar că o vacă nu o scoţi din iarnă cu 10 baloturi."
"Cam puţin. Cu omătul, şi a fost secetă... cam puţin. Voi folosi banii pentru hrana la vaci."

"876 de lei pentru pămînt - grîu, şi pentru vacă. Deocamdată e bun şi atîta, deoarece altceva nu-i."

Din prima tranşă de 50 de milioane de lei, 38 de milioane vor ajunge la peste 13 mii de agricultori, care vor primi ajutor pentru semănatul culturilor de toamnă. Din restul sumei, peste 17 mii de fermieri vor primi cîte 500 de lei pentru fiecare animal pe care îl deţin.

Cuvinte cheie:

meteo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
7006 locuitori

Cojuşna este un sat şi comună din raionul Străşeni. Cojuşna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Strășeni și la 16 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7006 oameni. Satul Cojușna a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.