24 martie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2628
Igor Grosu a prezentat Programul de guvernare
24 martie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2628

Igor Grosu a prezentat Programul de guvernare

Candidatul la funcția de prim-ministru Igor Grosu a prezentat Programul de Activitate al Guvernului „Moldova Sănătoasă". Acesta își propune îndeplinirea obiectivelor în ceea ce ține gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate, transmite diez.md.

Măsuri urgente anticriză și anticorupție

Chiar din primele săptămâni de mandat, guvernul va lua decizii prompte și ferme pentru a gestiona criza și a începe curățarea instituțiilor statului de oameni compromiși și corupți. Guvernul va asigura funcționalitatea instituțiilor publice și va asigura dialogul social. Guvernul va suplini imediat funcțiile de demnitate publică la toate ministerele și alte autorități publice și își va numi reprezentanți noi în teritoriu. Autoritățile vor relua urgent dialogul cu cetățenii, partenerii sociali, asociațiile de întreprinderi și producători, organizațiile non-guvernamentale și internaționale pentru a rezolva problemele oamenilor care au nevoie de ajutorul statului pe timp de criză.

Guvernul condus de Igor Grosu va solicita parlamentului declararea stării de urgență pe o perioadă de cel puțin 30 zile.

Organizarea alegerilor parlamentare anticipate

Va asigura deschiderea unui număr suficient de secții de votare în străinătate, astfel încât fiecare cetățean moldovean de peste hotare să-și poată exercita dreptul de vot.

Va introduce în legislație posibilitatea cetățenilor moldoveni din diasporă dea vota pe parcursul a două zile.

Va interzice transportarea organizată a alegătorilor către secțiile de votare, fie de către concurenții electorali, fie de părți terțe, coroborată sau nu cu acordarea de beneficii/mijloace financiare în schimbul votului pentru un concurent sau altul etc.

Pentru mai multe detalii despre program, accesați documentul de mai jos.

Sursa: ru.diez.md

Cuvinte cheie:

prim-ministru , program , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1559
Populația:
2375 locuitori

Visoca este un sat şi comună din raionul Soroca. Visoca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2375 de oameni. Satul Visoca fost menționat documentar în anul 1559.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.