07 ianuarie 2013, 10:05 Realitatea moldovenească views 5775
07 ianuarie 2013, 10:05 Realitatea moldovenească views 5775

Mesajul de felicitare a Mitropolitului Vladimir cu ocazia Crăciunului

Cu prilejul sosirii sărbătorilor de iarnă, în ajunul Crăciunului, a Anului Nou pe rit vechi și a Botezului, Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove Vladimir s-a adresat cu un mesaj de felicitare tuturor slujitorilor și enoriașilor Bisericii Ortodoxe din Moldova. Potrivit Întîi Stătătorului, Naşterea Domnului este un bun prilej de apropiere sufletească și de mulţumire lui Dumnezeu.

În mesaj se menționează că, în 2012, Biserica a fost supusă diferitor încercări şi tulburări, dar „biserica mamă nu şi-a precupeţit forţele şi a depus efort considerabil întru amplificarea slujirii morale şi sociale”.

„Au fost intensificate activităţile în rîndul tinerilor, slujitorii noştri nu au dat uitării pe cei din spitale, aziluri, penitenciare şi pe toţi cei împovăraţi cu necazuri”, a menţionat Mitropolitul.

„Bunul Dumnezeu să vă ajute să petreceţi Sfintele sărbători cu belşug de pace, cu deplină sănătate, cu înalte şi curate bucurii. Părinteşte vă îndemn ca şi în noul an să dăm dovadă că sîntem credincioşi pioşi, cu frică de Dumnezeu şi cu deplină ascultare faţă de Biserică şi astfel vom izbuti împreună întru propăşirea binelui şi a dreptăţii”, a conchis Mitropolitul Vladimir mesajul pastoral de Nașterea Domnului.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
424 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Albota de Jos, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Taraclia și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 424 de locuitori. Satul Hîrtop a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.