27 aprilie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 2724
Angajații CFM au protestat din nou
27 aprilie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 2724

Angajații CFM au protestat din nou

Situația de la Calea Ferată a Moldovei nu s-a schimbat deloc. În pofida protestelor de acum o lună și a solicitărilor repetate ale angajaților de a le fi achitate salariile, autoritățile strîng din umeri.

Angajații întreprinderii Calea Ferată din Moldova (CFM) din mai multe raioane au organizat și astăzi mai multe acțiuni de protest. Muncitorii din OcnițaBălțiBender și Basarabeasca sînt nemulțumiți că nu au primit salariile din luna noiembrie-decembrie și solicită autorităților să fie auziți, în caz contrar vor intra în grevă.

 „De cîțiva ani, angajații nu au primit haine de lucru, încălțăminte și echipamente de protecție individuală. Nu ne sînt asigurate condiții pentru îndeplinirea sarcinilor zilnice. Din cauza lipsei de combustibil, materialele nu sînt livrate la locul de muncă a angajaților Căii Ferate. Muncitorii sînt aduși în pragul disperării. Nu au bani pentru a cumpăra produse alimentare.

 Toți se pregătesc de sărbătorile pascale și lucrătorii CFM vor să cumpere cadouri, doar că acesta s-ar putea întîmpla numai dacă vom primi salariile meritate. În ultimii ani, conducerea întreprinderii nu a respectat deciziile guvernului privind mărirea salariilor. Pentru acest lucru, nici un director al întreprinderii nu a fost atras la răspundere. Nu avem cu ce achita facturile, nu avem cu ce cumpăra medicamente. Cerem de la conducerea țării să fim auziți”, se arată în scrisoarea colectivului de muncitori ai CFM de la nodul feroviar Basarabeasca.

Șefii nodurilor feroviare au trimis din nou scrisori președintei țării și președintei Parlamentului, în care au solicitat să fie luate măsuri urgente în legătură cu situația creată.

Precizăm că la ședința plenară a Parlamentului din 22 aprilie, Oleg Lipski a dat citirii raportul Comisiei de anchetă privind situația de la CFM. Potrivit documentului, în ultimii zeci ani, întreprinderea a fost delapidată de peste 1,5 miliarde de lei prin furtul de combustibil, efectuarea lucrărilor necalitative, călătoria pasagerilor fără bilete etc.

Totodată, deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari a cerut în repetate rînduri convocarea Consiliului Suprem de Securitate pe subiectul privind situația la CFM.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

calea ferata , protest , datorii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769-1774
Populația:
1342 locuitori

Jura este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Jura este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîbnița și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Jura alcătuia 1342 de oameni în anul 2011. Satul Jura a fost menționat documentar între anii 1769-1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.