28 mai 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 3291
Cazul Ceaus, examinat la Curtea Constituţională
28 mai 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 3291

Cazul Ceaus, examinat la Curtea Constituţională

Contestaţia la refuzul acordării azilului politic pentru fostul judecător ucrainean Mykola Ceaus a ajuns pe masa magistraţilor Curţii Constituţionale din Moldova.

Mai exact, Curtea Supremă de Justiție a acceptat solicitarea avocatului lui Ceaus privind ridicarea excepţiei de neconstituționalitate privind interpretarea unor prevederi ale Codului administrativ, care ar avea legătură cu refuzul Preşedinţiei de a-i acorda azil politic lui Ceaus.

Astfel, CSJ a decis să amîne examinarea recursului depus de Mykola Ceaus, pînă la pronunţarea Curţii Constituţionale asupra acestei sesizări.

Fostul judecător ucrainean Mykola Ceaus, cercetat în Ucraina pentru luare de mită în proporţii deosebit de mari, a reuşit să fugă şi a ajuns în Moldova în 2016, unde a cerut azil politic.

Un an mai tîrziu, cererea i-a fost refuzată de preşedintele de atunci Igor Dodon. Mykola Ceaus a contestat decizia în instanţă, iar în prezent dosarul a ajuns la Curtea Supremă de Justiţie. La începutul lunii aprilie, Ceaus ar fi fost răpit de pe o stradă din Chişinău, fapt cercetat de strucurile de drept atît din Moldova, cît şi din Ucraina.

Recent, Mykola Ceaus a apărut într-o înregistrarea video pe un canal de Telegram, în care a negat că a fost răpit. Nici acum nu se ştie unde este fostul judecător, iar rudele acestuia spun că Ceaus a fost obligat să facă acele declaraţii.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1681
Populația:
1592 locuitori

Meleşeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Meleşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Călărași și la 74 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1592 de oameni. Satul Meleșeni a fost menționat documentar în anul 1681.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.