11 iulie 2021, 13:00 Realitatea moldovenească views 3593
Preşedintele Republicii Moldova a votat
Foto: ipn.md
11 iulie 2021, 13:00 Realitatea moldovenească views 3593

Preşedintele Republicii Moldova a votat

Aceste alegeri sînt despre puterea oamenilor, nu despre puterea politicienilor, şi vreau să-i încurajez să creadă în puterea lor. Declaraţia a fost făcută de Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după ce şi-a exercitat astăzi dreptul la vot în cadrul alegerilor parlamentare anticipate.

„Astăzi cetăţenii pot alege un legislativ cinstit care să lucreze în interesul lor. Parlamentul gestionează banii ţării şi trebuie să fim atenţi cui dăm acest drept. Parlamentul votează legi şi aceste legi trebuie să fie în folosul oamenilor", a relevat Maia Sandu.

Şeful statului a specificat că vrea să lucreze „cu un parlament cinstit şi un guvern competent şi responsabil". „Împreună să facem viaţa mai bună pentru cetăţenii Republicii Moldova, împreună să curăţăm instituţiile statului şi să le facem funcţionale cu oameni oneşti. Puterea e în mîinile poporului și am încredere că cetățenii vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic", a spus Maia Sandu la ieşirea din secţia de votare.

Totodată, Preşedintele a menţionat că urmăreşte cu ce dificultăţi se confruntă cetăţenii pentru a-şi exercita dreptul la vot. Maia Sandu a îndemnat funcţionarii şi demnitarii responsabili de buna desfăşurare a alegerilor parlamentare să-şi facă treaba onest şi conform legii, să nu distorsioneze şi să nu încalce legea, altminteri vor fi sancţionaţi.

Pe 28 aprilie, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Legislativului şi a anunţat că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

alegeri , votare , președinte , Maia Sandu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
129 locuitori

Șicovăț este un sat din cadrul comunei Morenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 119 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 129 de oameni. Satul Șicovăț a fost menționat documentar în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.