10 septembrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2122
Moscovici, după introducerea noilor restricții: ”Vom pierde din public”
10 septembrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2122

Moscovici, după introducerea noilor restricții: ”Vom pierde din public”

Cele mai recente decizii ale Comisiei Naționale de Sănătate publică privind admiterea la concerte doar a persoanelor vaccinate sau a celor care pot face dovada unui rezultat negativ la Covid, i-a descurajat pe organizatorii de spectacole.

Într-un interviu pentru Noi.md Constantin Moscovici, artist și organizator de concerte, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu noile restricții, precizînd că numărul celor care obișnuiesc să meargă la concerte va scădea. Moscovici a precizat că organizatorii de evenimente vor trebui să atenționeze, prin intermediul unor spoturi informative, publicul despre noile condiții.

"Nu poți să contrazici legea că e bună sau rea. Probabil vom pierde din public, din păcate, dar asta este situația, este stare de urgență. Trebuie să ne conformăm la situația creată", a menționat Moscovici.

Menționăm că CNESP a stabilit ieri noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspîndirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber, dar și a celor în spații închise.

Astfel, persoanele cu vîrsta de peste 18 ani vor fi admise la spectacole, concerte, festivaluri, în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, a cluburilor de noapte, ringurilor de dans etc., la prezentarea unuia din documentele:

- certificatul de vaccinare împotriva COVID-19

-rezultatul negativ al testului RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore;

- concluzia medicală ce confirmă că persoana a suportat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni).

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

restrictie , concert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1523
Populația:
1883 locuitori

Iezărenii Vechi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iezărenii Vechi și Iezărenii Noi. Satul Iezărenii Vechi este situat la distanța de 12 km de orașul Sîngerei și la 105 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1883 de oameni. Satul Iezărenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1523.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.