21 februarie 2013, 16:59 Realitatea moldovenească views 6969
21 februarie 2013, 16:59 Realitatea moldovenească views 6969

Cetăţenii cu paşapoarte biometrice vor trece frontiera în 15 secunde


Foto: itmoldova.com

Cetăţenii cu paşapoarte biometrice vor trece frontiera în 15 secunde datorită sistemului „eGate”. Noua tehnologie permite intrarea în R. Moldova fără implicarea directă a angajaţilor Poliţiei de Frontieră, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC), sistemul „eGate” reprezintă o soluţie tehnologică de verificare în regim automatizat a paşapoartelor cu date biometrice ale cetăţenilor R. Moldova. Graţie acestui echipament, procedura de verificare a paşaportului se simplifică şi, implicit, timpul aflării în zona controlului de frontieră se reduce la 15 secunde. Astfel, deţinătorul paşaportului biometric prezintă actul de identitate şi scanează identificatorii biometrici, datele cărora sînt stocate în cipul din paşaport.

Tehnologia „eGate” este aplicată în prezent la Aeroportul Internaţional Chişinău. Zilnic, aproximativ 20 de persoane traversează frontiera cu ajutorul noului sistem.

Noua tehnologie a fost implementată de MTIC, Poliţia de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi Aeroportul Internaţional Chişinău, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

pasaport , frontiera , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1462
Populația:
41 locuitori

Socii Vechi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Fălești și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 41 de oameni. Satul Socii Vechi a fost menționat documentar în anul 1462.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.