01 martie 2013, 09:44 Realitatea moldovenească views 3913
01 martie 2013, 09:44 Realitatea moldovenească views 3913

Militarii moldoveni vor participa la aplicații în Germania

Vor sărbători 8 martie pe cîmpul de luptă. 8 femei din serviciul militar pentru prima dată vor fi antrenate într-un exerciţiu de pregătire profesională, care se va desfăşura în Germania pe parcursul lunii martie, relatează tv7.md. Instruirea întregului contingent are drept scop perfecţionarea abilităţilor pe teren de pericol.

În perioada 1 – 25 martie, 144 de militari moldoveni se vor afla la un curs de pregătire pentru misiunile de menţinere a păcii în Germania. Cu binecuvîntare şi cuvinte de încurajare din partea ministrului apărării, militarii au fost astăzi petrecuţi oficial în noua misiune.
Pentru prima dată la un asemenea exerciţiu vor participa şi 8 femei din Armata Naţională.

Militarii vor avea de înfruntat înghet, întrucit operaţiunea se va desfăşura în munţi, acolo unde se vor antrena in executarea salturilor, şi acţiuni de apărare în caz de pericol.

Lucrul atat de instruire cît şi pe teren militarii îl vor executa în colaborare cu alţi soldaţi din circa 12 ţări, precum Slovenia, Cehia, SUA, Lituania, Iordania, Bulgaria, Romania, Georgia.

Cuvinte cheie:

militari , studii , Germania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
570 locuitori

Hristoforovca este un sat din cadrul comunei Pîrliţa, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Ungheni și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 570 de oameni. Satul Hristoforovca a fost menționat documentar în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.