01 noiembrie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 2524
Limbajul nonverbal din fotografia lui Spînu și Miller, comentat de internauți
01 noiembrie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 2524

Limbajul nonverbal din fotografia lui Spînu și Miller, comentat de internauți

După ce delegația moldovenească a semnat contractul pe cinci ani cu Gazpromul, Andrei Spînu și Alexei Miller au făcut o fotografie la acest eveniment, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

Imaginea însă nu a fost lăsată neobservată nici de specialiști, nici de internauți. Într-o postare, medicul dermatolog Boris Nedelciuc a analizat nonverbalul din fotografia în care apar cei doi.

„Analiza limbajului non-verbal din această imagine arată că:

- contrar așteptărilor, cel care vinde pare că se bucură mai mult decît cel care cumpără, chiar dacă, se știe deja, Moldova a obținut prețul dorit și nu invers;

- contrar așteptărilor, cel care cumpără stă cu mîna relaxată, într-un perfect unghi de 90 de grade (ceea ce demonstrează dominare), iar cel care vinde stă cu mîna întinsă, într-un unghi de circa 120 de grade (ceea ce demonstrează aservire);

- dincolo de zîmbete, ambii negociatori sînt la limita puterilor, Miller totuși pare mai ciufulit, mai consumat”, se arată în postarea medicului.

Mesajul a fost comentat și de ministra sănătății, Ala Nemerenco. Și ea a oferit o analiză a fotografiei în care apare Miller și Spînu.

„La strîngerea mîinilor, mîna lui Andrei Spînu este deasupra deci el a fost în avantaj. Mîna lui Miller strînge mai puternic (degetele sînt tocmai înfipte) ce denotă că dorește să sublinieze că ei sînt puternici (deci nu le-a reușit să fie așa în negocieri)- de obicei biruitorii strîng mîna lejer. Mapa Andrei Spînu o ține strîns la corp - ca pe o victorie la care ține și acolo e ceva important, Miller ține mapa distant și e pe plan doi. Locul efectuării pozei de obicei e ales de gazde, astfel nu îl putem considera întîmplător, e un mesaj transmis - țineti aminte - vine iarna, rece. Zîmbetul lui Miller este standard de protocol, aproape fals, al lui Andre Spînu - obosit dar sincer” a punctat ministra.

Și analistul politic Victor Gurău a menționat că din fotografie se observă că Kremlinul a fost nevoit să cedeze.

„Îmi permit să mai atrag atenția asupra distanței mîinilor/palmelor de la corp. Miller este cel care a fost „impus să cedeze”. El întinde mîna către Spînu pentru a felicita învingătorul” a adugat analistul.

Alți internauți de asemenea au comentat fotografia. Dacă unii se arată sceptici de succesul obținut la negocieri, alții sînt mulțumiți.

„Respect pentru Spînu, baiatul acesta cred că a lasat cinci ani din viață la negocierile acestea, bravo lui; Spînu în fotografie trage mîna spre dînsul ca Trump; Miller era voios că a semnat Spînu, că pleca prețul în jos deja și nu era bun șantajul la nimic” au scris oamenii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

gaz , internet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1676 locuitori

Tîrşiţei este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Flutura și Tîrşiţei. Localitatea se află la distanţa de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Tîrșiței a fost menționat documentar în anul 1604 cu denumirea Tărceței.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.