04 martie 2013, 11:14 Realitatea moldovenească views 7031
04 martie 2013, 11:14 Realitatea moldovenească views 7031

„Din inimă branduri din Moldova” pentru toţi

Produsele moldovenești fac concurență celor de import.Trebuie doar să le promovăm. O tentativă reușită s-a produs pe data de 2 martie în cadrul unei serate de caritate cu participarea demnitarilor de stat și a diplomaților acreditați în Republica Moldova. Startul show-ului a fost dat de prima doamnă, iar marea majoritate a invitaților au purtat pe ei sau au achiziționat produse autohtone, informează prime.md.

Se poate cu mici investiţii, mai multă imaginaţie şi susţinere, să creăm ţinute pe potriva buzunarelor moldoveneşti. Show-ul „Din inimă branduri din Moldova” a demonstrat încă o dată acest lucru, strîngînd sub acoperişul Palatului Republicii 18 producători naţionali. Sala de sedinţă a deputaţilor s-a transformat într-un imens podium.

Majoritatea modelelor au fost femei, copii şi bărbaţi fără o pregătire specială. Aşa că pe podium au urcat deopotrivă femei de afaceri, juriste, jurnaliste, interpreţi, deputaţi, diplomaţi străini şi soţiile acestora.

Evenimentul, care se află la a treia ediţie, a fost organizat de Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova în parteneriat cu Proiectul USAID CEED II și Asociaţia APIUS. Pe lîngă brandurile mai cunoscute, au fost prezentate și lucrările unor designeri începători, dar și ținute pret-a-porte pregătite de studenții facultății de design de la Universitatea Tehnică. Toţi  banii colectaţi din vînzarea biletelor vor fi donaţi tinerilor care îşi încep drumul în industria ușoară din Moldova.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568-1572
Populația:
7370 locuitori

Sipoteni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sipoteni şi Podul Lung. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7370 de locuitori. Satul Sipoteni a fost menționat documentar între anii 1568-1572.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.