12 noiembrie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 1568
Va compensa Guvernul și anul viitor costurile pentru gaz? Precizările unui ministru
Foto: sputnik.md
12 noiembrie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 1568

Va compensa Guvernul și anul viitor costurile pentru gaz? Precizările unui ministru

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, susține că programul de compensare a prețului pentru tarifele mari la gazele naturale va dura cinci luni.

Totodată, ministrul susține că anul viitor Guvernul ar putea, din nou, să compenseze aceste tarife, dacă prețul la gaz va fi foarte mare, transmite tv8.md.

Întrebat, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, ce va face Guvernul la iarna viitoare, ministrul a menționat că această discuție depinde foarte mult care va fi prețul la gaze și la petrol anul viitor.

„Pentru că s-a anunțat și s-a discutat că formula de preț la gazele naturale este indexată la prețul de pe piață. Dacă anul viitor prețul la gazele naturale și la țiței va scădea, vom avea și noi un preț care va fi mai ușor de suportat pentru populație și nu va trebui să oferim compensații. Dacă, însă, și anul viitor prețul va fi foarte mare, atunci Guvernul va trebui să facă ceva. Posibil iarăși să compenseze”, a declarat Spatari.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

gaz , compensatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
3116 locuitori

Ocniţa este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Maiovca și Ocnița. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ocnița și la 239 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3116 de oameni. Satul Ocnița a fost menționat documentar în anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.