09 decembrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 3190
O reședință fără președinte. Care va fi soarta vilei de la Condrița?
09 decembrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 3190

O reședință fără președinte. Care va fi soarta vilei de la Condrița?

De un an de zile reședința de la Condrița nu este folosită. Maia Sandu a declarat în mod repetat, că nu intenționează să locuiască acolo și că va găsi o altă utilizare complexului prezidențial.

Șefa statului susține că președinția încearcă să reducă cheltuielile de întreținere a clădirii și teritoriului, dar așa și nu a mai fost găsită o soluție pentru ca reședința să fie folosită în alt mod - spre exemplu, în scopuri sociale sau pentru evenimente culturale.

După studierea tuturor propunerilor, autoritățile au ajuns la concluzia că reprofilarea obiectului va necesita investiții semnificative, și că în toiul crizei pandemice și a creșterii prețurilor bugetul public nu le poate face față. În același timp, au apărut și alte cauze, din care reședința încă își mai păstrează menirea.

Mulți experți, politicieni, utilizatori ai internetului au criticat încercările de a renunța la obiectul care este unul dintre simbolurile prezidențiale, și deci – ale statului. Pe rețelele de socializare este populară opinia că asemenea inițiative aduc mai mult a acțiuni de PR. În jurul obiectelor de acest gen mereu a existat mult populism, dar e lipsit de sens să pui la îndoială necesitatea existenței lor.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Condrița , președinte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
910 locuitori

Gangura este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Misovca, Homuteanovca, Gangura și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ialoveni și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 910 oameni. Satul Gangura a fost menționat documentar în anul 1484.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.