12 ianuarie 2022, 11:20 Realitatea moldovenească views 1820
Tariful la gaze, în luna februarie, ar putea ajunge la 14,70 lei
12 ianuarie 2022, 11:20 Realitatea moldovenească views 1820

Tariful la gaze, în luna februarie, ar putea ajunge la 14,70 lei

Tariful la gazele naturale ar putea crește în februarie pînă la 17 lei și 70 de bani, dacă Moldova va achita "Gazpromului" același preț de 646 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze ca și în luna ianuarie. Vicepremierul Andrei Spînu a vorbit despre aceasta în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, precizînd că este vorba de niște calcule preliminare.

Totodată, Spînu nu a exclus că prețul de achiziție al gazelor naturale pentru Moldova ar putea să scadă în februarie pînă la 450 sau 430 de dolari pentru mia de metri cubi, transmite sputnik.md.

"În mod normal, acest prețde 646 de dolari pentru mia de metru cubi de gaze naturale nu ar trebui să se mai repete deoarece sîntem în perioada cînd ieșim din iarnă și, respectiv, prețul ar trebui săscadă", a apreciat vicepremierul.

"Însă piața este imprevizibilă, a mai menționat el.

De asemenea, Andrei Spînu a spus că Guvernul a inițiat discuții cu Gazpromul ca acesta să ofere o amînare a plății pentru luna ianuarie.

Moldovagaz a anunțat că plătește în luna ianuarie 646 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz livrat de Gazprom.

Prețul s-a majorat cu aproape 200 de dolari - în decembrie o mie de metri cubi a costat 450 de dolari.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

gaz , tarife , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1155 locuitori

Hînceşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Hînceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Hînceşti a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.