26 ianuarie 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 1993
Guvernul a cerut ca în spitale să fie redus consumul de resurse energetice
26 ianuarie 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 1993

Guvernul a cerut ca în spitale să fie redus consumul de resurse energetice

Situație fără precedent. Ministerul Sănătății le-a cerut managerilor de spitale să reducă la maxim consumul de resurse energetice.

Mai exact, în toate instituțiile publice, care se subordonează ministerului, se cere să fie oprită apa caldă, lumina, iar temperatura aerului să nu depășească 19°C. O scrisoare în acest sens a fost expediată către toate instituțiile din subordinea ministerului. Documentul se numește "Măsuri organizatorice și tehnice, cu investiții minime, de eficientizarea consumului de energie în instituțiile publice", și a fost publicat pe canalul de Telegram INDEX.

Din document aflăm că directorilor de spitale, maternități li se cere să folosească mai multă lumină naturală, iar becurile electrice să fie folosite doar la necesitate.

"Fiecare grad în plus peste temperatura de 19°C poate însemna o creștere a consumului de combustibil cu circa 5-8%", se mai arată în documentul ministerului Sănătății.

"Profitați de potențialul de a economisi cu apă fierbinte. De fapt, în birouri, apa caldă este necesară doar în bucătării. Prin urmare, soluția cea mai bună este de a opri încălzirea centrală a apei (dacă există) și de a furniza bucătăriilor cu apă fierbinte prin încălzitoare instantanee complet electrice?", mai cere ministerul Sănătății.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

economie , spital , energie termică

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
7006 locuitori

Cojuşna este un sat şi comună din raionul Străşeni. Cojuşna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Strășeni și la 16 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7006 oameni. Satul Cojușna a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.