25 februarie 2022, 17:30 Realitatea moldovenească views 1716
Prietenul la nevoie se cunoaște: Cum sînt primiți refugiații din Ucraina la graniță
Foto: realitatea.md
25 februarie 2022, 17:30 Realitatea moldovenească views 1716

Prietenul la nevoie se cunoaște: Cum sînt primiți refugiații din Ucraina la graniță

Locuitorii Moldovei cu căldură și cordialitate, simpatie și înțelegere întîlnesc la graniță numeroși refugiați din Ucraina care sînt nevoiți să-și părăsească țara, fugind de dezastrele războiului, și încearcă să le ofere tot ce le trebuie.

Locuitorii binevoitori din Moldova încearcă în toate modurile să ajute oamenii aflați în dificultate, care stau la cozi lungi de kilometri pentru a trece granița. Ei sînt asigurați cu hrană din ambele părți. Locuitorii noștri de aici transmit mîncare grănicerilor care o duc pe partea cealaltă și oamenii sînt hrăniți și acolo. Prin urmare, unii oameni ajung pe teritoriul Moldovei deja sătui. Polițiștii de frontieră ajută femeile să ducă genți grele.

Oamenii se apropie imediat de refugiați și le oferă transport și locuință gratuită, fiind foarte supărați dacă aceștia refuză. De exemplu, ei sînt întîmpinați de cineva sau merg la rude. Mulți cetățeni ai Moldovei sînt gata să ofere transport gratuit și locuința lor refugiaților din țara vecină. Sînt mulți oameni care îi așteaptă cu afișe „taxi gratuit”. Deoarece există multe mașini, poliția rezolvă activ problemele de parcare.

La graniță a fost ridicat un oraș imens de corturi, oamenii gătesc mîncare. Celor care intră pe teritoriul Moldovei li se oferă ceai, cafea, apă, mîncare.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ucraina , Moldova , moldovenii , refugiați

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
1985 locuitori

Negrea este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Negrea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Hîncești și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1985 de oameni. Satul Negrea a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.