03 martie 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 3058
Serviciul de eliberare a permiselor de conducere va fi modernizat
Foto: stiri.md
03 martie 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 3058

Serviciul de eliberare a permiselor de conducere va fi modernizat

Regulamentul circulației rutiere și normele privind examinarea medicală a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permisului de conducere, a fost modificat. O Hotărîre în acest sens a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Executivului.

Modificările propuse au drept scop modernizarea și sporirea calității serviciilor publice, prin re-ingineria și digitizarea serviciului „Eliberarea permisului de conducere”, ceea ce va asigura creșterea calității, reducerea costului și a duratei prestării serviciilor publice cetățenilor Republicii Moldova.

Totodată, va fi redus numărul de acte necesare la perfectarea dreptului de a conduce vehicule, prin excluderea testului psihofiziologic și eliberarea adeverinței medicale a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule de către medicul de familie, care va accesa datele medicale ale persoanei în sistemul informațional de Asistență medicală primară.

La fel, va fi asigurat schimbul de date între instituțiile implicate în procesul de documentare a persoanelor cu dreptul de a conduce vehicule, prin intermediul sistemelor informaționale deținute conform ariei de competență.

Proiectul a fost elaborat conform obiectivelor Guvernului cu privire la modernizarea serviciilor publice și prestarea calitativă a acestora cetățenilor Republicii Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

permis de conducere , modernizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1051 locuitori

Hlina este un sat şi comună din raionul Briceni. Hlina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea este situată la o distanță de 18 km de orașul Briceni, la 10 km de stația de cale ferată Lipcani și la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1051 de oameni. Satul Hlina a fost întemeiat la începutul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.