04 martie 2022, 13:30 Realitatea moldovenească views 1687
Ambasada Moldovei în FR: «Băncile comerciale caută soluții pentru problema transferurilor bănești din Rusia»
Foto: rusia.mfa.gov.md
04 martie 2022, 13:30 Realitatea moldovenească views 1687

Ambasada Moldovei în FR: «Băncile comerciale caută soluții pentru problema transferurilor bănești din Rusia»

Cum o duc cetățenii Moldovei, aflați în prezent în Federația Rusă? Cu ce probleme se confruntă ei? La întrebările site-ului Noi.md răspund angajații ambasadei Republicii Moldova la Moscova

După cum știți, zeci de mii de cetățeni ai noștri muncesc în Federația Rusă. Care este situația lor acum? sînt în siguranță, continuă să muncească?

Potrivit datelor oficiale, prezentate de autoritățile ruse, în ultimii ani cifra acestora era de peste 350 000 de moldoveni, iar în a.2021, în procesul de evaluare a prezenței cetățenilor noștri în contextul alegerilor parlamentare anticipate, cifra prezentată de autoritățile ruse a fost de aproximativ 320 000 de cetățeni ai Republicii Moldova, care s-ar afla pe teritoriul Federației Ruse.

La momentul actual, situația din Rusia este calmă. Cetățenii Republicii Moldova, care se află pe teritoriul Federației Ruse, sînt în siguranță. Nu sînt informații privind perturbarea regimului de muncă în sectorul public sau privat. În adresa Ambasadei nu au parvenit mesaje, informații din partea cetățenilor, privind careva probleme la locul de muncă sau schimbări în raporturile de muncă cu angajatorii. Cetățenii noștri continuă să muncească în regim obișnuit pe teritoriul Federației Ruse.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
5010 locuitori

Bardar este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Bardar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5010 oameni. Satul Bardar a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.