14 martie 2022, 17:00 Realitatea moldovenească views 2114
Ambasada Bulgariei în R. Moldova:
Foto: noi.md
14 martie 2022, 17:00 Realitatea moldovenească views 2114

Ambasada Bulgariei în R. Moldova: "Folosim toate posibilitățile pentru a ajuta cetățenii bulgari care vin din Ucraina"

Printre refugiații care ajung în țara noastră din Ucraina, există și cetățeni ai altor țări, inclusiv ai Bulgariei. Despre ce ajutor le oferă Ambasada și consulatul, au relatat pentru site-ul Noi.md diplomații bulgari.

Consulatul Bulgariei în R. Moldova deține informații despre cetățenii bulgari din Ucraina?

Pe teritoriul Ucrainei există cetățeni bulgari care, din diverse motive, trăiesc în țară de mult timp sau permanent, precum și reprezentanți ai societății istorice bulgare locale (în principal în regiunile Odessa și Zaporozhye), care pe parcursul anilor au căpătat cetățenie bulgară.

Vă solicită ajutorul cetățenii bulgari care se află printre refugiați?

Da, există astfel de cazuri.

Cu ce întrebări se adresează?

Motivele au legătură, în primul rînd, cu expirarea perioadei de valabilitate a actelor de identitate bulgare sau cu absența actelor necesare pentru a călători în străinătate. După evacuarea misiunilor diplomatice bulgare din Odessa și Kiev, serviciile consulare ale Republicii Bulgaria în Republica Moldova în orașele Chișinău și Taraclia sînt singura oportunitate pentru cetățenii bulgari de a primi servicii consulare sau administrative corespunzătoare. În unele cazuri, datorită faptului că este nevoie de timp tehnic pentru pregătirea documentelor de identitate bulgare, noi eliberăm pașapoarte temporare care să permită acestor persoanelor să intre în Bulgaria. Majoritatea acestei categorii de cetățeni sînt copii, dar, în general, numărul unor astfel de cazuri este mic.

Continuarea interviului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1798
Populația:
285 locuitori

Luminiţa este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 285 de oameni. Satul Luminița a fost menționat în anul 1798 cu denumirea Bîzdîga.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.