18 martie 2022, 12:30 Realitatea moldovenească views 2106
Echipe de medici din mai multe țări au venit în R. Moldova pentru a acorda ajutor refugiaților
18 martie 2022, 12:30 Realitatea moldovenească views 2106

Echipe de medici din mai multe țări au venit în R. Moldova pentru a acorda ajutor refugiaților

Echipe medicale din Spania, Israel, Italia, Olanda, Franța, Marea Britanie și Elveția au venit în Republica Moldova pentru a oferi suport sistemului medical, în contextul crizei refugiaților, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, echipele au fost detașate la punctele de trecere a frontierei și centrele de plasament temporar pentru refugiați. Activitatea acestora este coordonată de minister în comun cu Organizația Mondială a Sănătății.

În total, la instituțiile medico-sanitare spitalicești publice s-au adresat peste 1 200 de refugiați, dintre care circa 400 au fost spitalizați, majoritatea fiind copii. Totodată, personalul din instituțiile de asistență medicală primară a consultat 1 491 de refugiați.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , refugiați , medic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
302 locuitori

Hrubna Nouă este un sat din cadrul comunei Taxobeni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Fălești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 302 oameni. Satul Hrubna Nouă a fost înființat în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.