19 aprilie 2022, 13:15 Realitatea moldovenească views 1503
Transnistria insistă asupra consultărilor cu UE pe problema Uzinei Metalurgice Moldovenești
19 aprilie 2022, 13:15 Realitatea moldovenească views 1503

Transnistria insistă asupra consultărilor cu UE pe problema Uzinei Metalurgice Moldovenești

Transnistria a propus organizarea unor consultări urgente cu Delegația Uniunii Europene în Moldova pentru dezvoltare unor mecanisme durabile pentru reluarea activității Uzinei Metalurgice Moldovenești (UMM) din orașul Rîbnița, relatează Noi.md.

În special, Ministerul Afacerilor Externe al nerecunoscutei RMN a trimis o solicitare șefului Delegației Uniunii Europene în Moldova, Janis Majeix, în legătură cu situația critică din jurul întreprinderii cheie din Transnistria ”Uzina Metalurgică Moldovenească” SA.

S-a menționat că Moldova continuă să blocheze funcționarea uzinei, în special, împiedicînd importul de materii prime și exportul de produse finite atît de pe teritoriul Republicii Moldova, cît și tranzit prin aceasta.

Se subliniază faptul că restricțiile impuse de RM pot avea consecințe socio-economice grave.

Ținînd cont de acordurile existente, Transnistria a propus organizarea unor consultări urgente la nivelul șefului Delegației UE pentru a dezvolta mecanisme durabile pentru reluarea activității întreprinderii.

 

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
296 locuitori

Huzun este un sat din cadrul comunei Micleuşeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Strășeni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 296 de oameni. Satul Huzun a fost menționat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.