22 aprilie 2022, 11:45 Realitatea moldovenească views 2002
Guvernul a completat chestionarul de aderare la UE. Documentul a fost transmis oficialilor europeni
Foto: t.me/prima_sursa_md
22 aprilie 2022, 11:45 Realitatea moldovenească views 2002

Guvernul a completat chestionarul de aderare la UE. Documentul a fost transmis oficialilor europeni

Premierul Natalia Gavrilița a transmis astăzi, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Președinție, chestionarul completat de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova, informează Noi.md.

La ceremonie au participat președintele Maia Sandu, premierul Natalia Gavrilița, speakerul Parlamentului, dar și ambasadorul Uniunii Europene, Janis Mazeiks.

"Vreau să mulțumesc tuturor celor care au participat la acest proces de completare a chestionarului, aici este efortul Guvernului, Parlamentului, dar și al societății civile. Dar nu ne oprim aici. Între timp a venit un alt chestionar mai voluminos", a precizat Maia Sandu astăzi în cadrul unui briefing.

Șefa statului a venit cu îndemnul către autorități și cetățeni de a munci mai mult în direcția integrării europene.

"Integrarea europeană este proiectul nostru de țară, proiectul acestei generații, este lumina la căpătul tunelului de care avem nevoie cu toții. Pentru asta trebuie să muncim, să ne angajăm cu toții în acest efort. UE este un proiect al păcii, al bunăstării, al democrației. (...) R.Moldova va fi în siguranță în familia Uniunii Europene", a mai precizat Sandu.

Șeful delegației UE la Chișinău, Janis Mazeiks, a ținut să precizeze că aceasta este doar prima parte a chestionarului de aderare, Guvernul urmînd să completeze în viitorul apropiat cea de-a doua parte.

"Viteza cu care a fost completat chestionarul demonstrează foarte clar determinarea președinteui, guvernului, a poporului de a face tot posibilul de a aduce țara dvs. în familia europeană. Prezentarea acestor răspunsuri este doar primul pas într-un propces îndelungat, acum Moldova a primit ș cea de-a doua parte a chestionarului care este și mai substanțială", a declarat Mazeiks.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
2250 locuitori

Hristovaia este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Hristovaia alcătuia 2250 de oameni în anul 2011. Satul Hristovaia a fost menționat documentar în anul 1630.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.