04 august 2022, 10:45 Realitatea moldovenească views 2559
Muravski, către Spînu: Buzunarele cetățenilor se vor goli la iarnă din vina dumneavoastră
Foto: a-tv.md
04 august 2022, 10:45 Realitatea moldovenească views 2559

Muravski, către Spînu: Buzunarele cetățenilor se vor goli la iarnă din vina dumneavoastră

Portofelele cetățenilor moldoveni se vor goli în această iarnă într-un mod în care nu s-a mai întîmplat pînă acum. Iar pentru acest lucru de vină va fi viceprim-ministrul Andrei Spînu, consideră Alexandr Muravski, care a fost anterior membru al guvernului Moldovei.

Vorbind despre scoarța de salcie, pe care Spînu o propune să fie folosită drept materie primă pentru producția de biocombustibili, Muravski a menționat că acest lucru este posibil doar "local și în volume mici, folosind culturi nepotrivite pentru a crește mai eficient și important din punct de vedere al asigurării securității alimentare".

"Trebuie să folosim pămîntul moldovenesc ca aurul în așa fel încît să ne hrănim și să obținem resurse financiare maxime din acesta, ceea ce va face posibilă achiziționarea de gaz și electricitate și păstrarea acestuia pentru dezvoltare. Am trecut deja de etape atracției către rapiță pentru producerea unei alternative la motorină (și unde este?), undeva au fost implementate proiectele de încălzire în cîteva școli cu brichete de paie etc.", a spus Alexandr Muravsky.

Potrivit acestuia, "astăzi și în viitorul destul de îndepărtat nu ne vom îndepărta nicăieri de conducta de gaze, fie rusă, fie română sau nigeriană" și, prin urmare, "trebuie să o alegem pe cea mai profitabilă”. Nu va fi o opțiune nici "Energia verde", a spus Muravski, propunînd că "dominatorului de gaze", Andrei Spînu "să se ocupe și de salcii și de brichete, dar să nu uite de conductă”.

"Ea e pe conștiința dumneavoastră. Iar buzunarele populației din această iarnă se vor goli în totalitate din vina dumneavoastră. Sper ca oamenii, în special cei din orașele mici, unde mulți nu mai au sobe în apartamente și există probleme cu încălzirea locală, să nu înghețe", și-a exprimat îngrijorarea fostul viceprim-ministru al Republicii Moldova.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1569 locuitori

Cupcui este un sat şi comună din raionul Leova. Cupcui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cupcui a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.