29 august 2022, 14:45 Realitatea moldovenească views 2062
Expert:
Foto: depositphotos.com
29 august 2022, 14:45 Realitatea moldovenească views 2062

Expert: "Moldovagaz a deconectat 2.000 de datornici. Ce urmează?"

Întîrzierea ofertă de concernul rus „Gazprom” SA moldovenească „Moldovagaz” cu privire la plata avansului pentru luna august nu poate fi rambursată de compania moldovenească de sine stătător, fără eforturile guvernului.

Așa a declarat fostul viceprim-ministru, ex-ministru al Economiei al Moldovei, iar acum expert independent Alexandru Muravschi la emisiunea „Tema cu Ludmila Belcenkova”.

„Ce va face Moldovagaz? „Moldovagaz” își îndeplinește parțial sarcina, începînd să deconecteze neplătitorii. Deja au fost deconectați 2 mii. Bine. Și mai departe ce urmează? Îi deconectezi poate pe 200 de mii? Întrebarea este că „Moldovagaz” nu poate încasa singură suma lipsă, dacă nu există nici un efort din partea guvernului. Sau este nevoie de compensații pentru populație pentru ca oamenii să aibă bani. Sau compensații agenților economici pentru ca aceștia să aibă posibilitatea de a vinde”, a menționat expertul.

Totodată, Muravschi a subliniat că ANRE este „și un participant care poartă partea lui de vină, pentru că o parte semnificativă a vinei provine din ajustări intempestive sau insuficiente ale tarifelor”.

 

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldovagaz , Rusia , Moldova , gaz , datorii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
265 locuitori

Zahareuca este un sat din cadrul comunei Sărătenii Vechi, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de oraşul Teleneşti şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 265 de oameni. Satul Zahareuca a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.