05 noiembrie 2022, 13:00 Realitatea moldovenească views 1851
Procuratura investighează incidentul de la Naslavcea pentru infracțiunea de încălcare a regulilor de zbor
05 noiembrie 2022, 13:00 Realitatea moldovenească views 1851

Procuratura investighează incidentul de la Naslavcea pentru infracțiunea de încălcare a regulilor de zbor

Pe cazul incidentului din satul Naslavcea, raionul Ocnița, unde la începutul acestei săptămîni au căzut fragmentele unei rachete doborîte de sistemul antiaerian ucrainean, au loc acțiuni de urmărire penală, efectuate de către un procuror de la Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Mai exact, PCCOCS investighează acest caz în cadrul unui proces penal privind infracțiunea de încălcare a regulilor de zbor, stipulată în articolul 262 din Codul Penal, a comunicat Europei Libere purtătorul de cuvînt al instituției, Emil Gaitur, transmite moldova.europalibera.org.

Săptămîna viitoare, pe marginea incidentului de la Naslavcea, unde 21 de locuințe au fost afectate de explozia unei rachete, urmează să fie audiat în parlament ministrul apărării, Anatolie Nosatîi.

Joi, 3 noiembrie, la trei zile de la incident, președinta Maia Sandu a vizitat localitatea, spunînd că pagubele produse de căderea rachetei ajung la 68.000 de lei și urmează să fie acoperite de autoritățile locale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Naslavcea , procuratura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
157 locuitori

Feteasca este un sat din cadrul comunei Leuşeni, raionul Hînceşti. Localitatea Feteasca se află la distanța de 51 km de orașul Hîncești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 157 de oameni. Satul Feteasca a fost înființat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.