21 decembrie 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 1590
Gaiciuc: „Moldova are nevoie de sistem apărare aeriană pentru apărare, dar e scump”
21 decembrie 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 1590

Gaiciuc: „Moldova are nevoie de sistem apărare aeriană pentru apărare, dar e scump”

Moldova, ca orice altă țară, trebuie să aibă apărare aeriană pentru a-și proteja teritoriul și cetățenii, deoarece aceasta este o armă defensivă, nu una ofensivă, dar aceasta este o plăcere foarte scumpă pentru republică.

Această opinie a fost exprimată de fostul ministru al Apărării, președintele Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova Victor Gaiciuc, transmite point.md cu referire la enews.md

Așa a comentat declarația în emisiunea unuia dintre programele de televiziune a viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, care a remarcat că, conform Constituției, Moldova este o țară neutră, dar intenționează să achiziționeze un sistem modern de apărare aeriană pentru a-și proteja spațiul aerian și populația.

„Din punct de vedere normal, și ca fost ministru al Apărării, vreau să spun că orice țară ar trebui să aibă atît apărare aeriană, cît și nave pentru a-și proteja teritoriul și cetățenii, inclusiv Armata noastră națională. Este o armă defensivă, nu una ofensivă. Și nu văd nimic în neregulă dacă îl avem. Cu toate acestea, aceasta este o plăcere foarte scumpă și totul va depinde de capacitățile noastre financiare”, a menționat Victor Gaiciuc.

Generalul a atras atenția asupra faptului că toate țările membre NATO alocă 2% din PIB pentru armamentul armatelor lor, statele neutre – 0,3%. „Avem și noi o astfel de cifră, dar dacă este de 0,5%, este normal”, a subliniat el.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
385 locuitori

Zăzulenii Noi este un sat din cadrul comunei Agronomovca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ungheni și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Satul Zăzulenii Noi a fost menționat documentar în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.