02 ianuarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1962
În acest an, de la zero, au fost au fost construiți 43 de km de drum
02 ianuarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1962

În acest an, de la zero, au fost au fost construiți 43 de km de drum

În acest an, au fost reabilitați și reparați 300 de kilometri de drumuri. De la zero, au fost au fost construiți 43 de km de drum. Mai mult, cu sprijinul fondurilor externe primite în 2022 au fost finalizate cu succes mai multe porțiuni de drum aflate în proces de lucru deja de câțiva ani. Datele au fost prezentate de Administrația de Stat a Drumurilor în cadrul ședinței consiliului fondului rutier.

Sursa: amp.gov.mdPână la începutul lunii decembrie, au fost asimilați peste 76 la sută din banii alocați în cadrul Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2022. Se preconizează însă ca, până la sfârșitul anului 2022, banii să fie asimilați în proporție de 90%. Acest lucru va fi posibil după ce vor fi date în exploatare lucrările realizate în lunile noiembrie-decembrie.

La finalul ședinței, s-a convenit că banii care nu au fost folosiți să fie realocați pentru lucrări de întreținere a drumurilor.

Sursa: radiomoldova.md

Cuvinte cheie:

drum , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
101 locuitori

Picus este un sat din cadrul comunei Ochiul Roş, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Anenii Noi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Picus a fost menționat documentar în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.