11 iunie 2013, 11:32 Realitatea moldovenească views 7561
11 iunie 2013, 11:32 Realitatea moldovenească views 7561

Lupta activă cu acţiunile antisociale ale autorităţilor dă roade


Foto: newsmoldova.md

Practica noastră demonstrează că lupta activă cu acţiunile antisociale ale autorităţilor aduce rezultate pozitive, a declarat luni pentru agenţia Novosti-Moldova Vitalii Voznoi, lider al ONG „Oraşul meu drag”.

„Noi continuăm să monitorizăm problema tentativei de a constru mansardă în casa din bulevardul Grigore Vieru nr.22/8. Săptămîna trecută a fost emisă decizia primăriei privind suspendarea acestor lucrări. Noi însă nu intenţionăm să ne oprim la cele realizate şi vom verifica fiecare document în această problemă. Există informaţia că autorizaţia pentru construcţia mansardei a fost eliberată cu încălcări – nu toţi locatarii de la ultimul etaj al casei şi-au dat consimţămîntul”, - a relatat Voznoi.

El a comunicat că „unuia dintre reprezentanţii firmei de construcţii, care l-a agresat pe un activist al ONG „Oraşul meu drag”, i s-a intentat o cauză penală”.

Potrivit spuselor lui, „la judecătoria sectorului Centru se află deja dosarul privind construcţia ilegală a altei mansarde – în casa din bulevardul Gagarin nr.5”.

„El va fi examinat în curînd. Pătimiţi în acest caz sînt locuitorii casei, căreia i-au impus mansarda, reclamaţi – primăria şi firma de construcţii „Maxmod-Imobil”, - a adăugat militantul pentru drepturile omului.

În opinia lui Voznoi; „este necesar de a bloca concepţia construcţiei mansardelor, cu atît mai mult că, promovînd aceste iniţiative, un şir de reprezentanţi au autorităţilor locale urmăresc în acest mod interese financiare personale”.

El a amintit că recent în instanţa de judecată a fost cîştigată cauza despre acţiunile ilegale ale reprezentanţilor primăriei, care le interziceau activiştilor ONG „Oraşul meu drag” să se afle pe teritoriul presupusei construcţii din preajma clădirii din bulevardul Ştefan cel Mare nr.202 („Kentford” – red.).

Fiecare din reprezentanţii organizaţiei a primit cîte o mie de lei.

„În atare cazuri niciodată nu trebuie să cedăm înduplecărilor, ci să mergem pînă la capăt. Numai atunci vom avea rezultate”, - a conchis Voznoi.

 

Sursa: newsmoldova.md

Cuvinte cheie:

autoritate publica , ONG , construcție , ilegal

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
1859 locuitori

Coşerniţa este un sat şi comună din raionul Floreşti. Coşerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Florești și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1859 de oameni. Satul Coșernița a fost menționat documentar în anul 1680.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.