14 iunie 2013, 11:19 Realitatea moldovenească views 8330
14 iunie 2013, 11:19 Realitatea moldovenească views 8330

Compania Wizz Air va efectua zboruri din Chişinău spre Roma şi Veneţia


Foto: blogspot.com

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, va lansa două linii de zbor din Chişinău spre Roma şi Veneţia, Italia, începînd cu 24 septembrie anul curent.

Ambele curse vor avea o frecvenţă de două zboruri pe săptămînă - marţi şi sîmbătă, fiind primele curse cu tarif redus din Republica Moldova, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, Tamara Mshvenieradze, reprezentant al companiei respective, informează MOLDPRES.

Biletele de avion pentru noile curse spre Roma şi Veneţia sînt deja în vînzare şi pot fi rezervate imediat, accesînd wizzair.com la tarife incredibile, începînd cu 19,9 euro într-o direcţie, toate taxele fiind incluse. În perspectivă, preţul maxim al unui bilet într-o direcţie nu va depăşi 150 de euro, a mai subliniat sursa citată.

Petru Jardan, director general al Aeroportului Internaţional Chişinău, a menţionat, la rîndul său, că piaţa transportului aerian din Republica Moldova este în continuă creştere şi va beneficia în mod semnificativ de stimularea tarifelor reduse, în scopul de a atrage cît mai mulţi pasageri. Moldova întreţine relaţii comerciale importante cu Europa de Vest, unde, de asemenea, lucrează mulţi cetăţeni moldoveni. Accesul la serviciile low-cost de transport aerian între Republica Moldova şi Europa va fi o noutate bună şi pentru turişti, oameni de afaceri şi diaspora moldovenească, a accentuat Jardan.

Potrivit directorului comercial al companiei nominalizate, Gyorgy Abran, Wizz Air se angajează să ofere preţuri reduse atît cetăţenilor moldoveni, cît şi vizitatorilor acestora, şi preconizează să transporte pînă la 60 de mii de pasageri pe cele două curse, care vor asigura legătura dintre Moldova şi Italia. "Călătorii individuali, cei care călătoresc cu întreaga familie sau agenţii economici se vor bucura de această evoluţie interesantă şi vor contribui la crearea locurilor de muncă şi dezvoltarea turismului în Republica Moldova" - este opinia lui Gyorgy Abran.

Compania Wizz Air operează în prezent o flotă de 43 de aeronave Airbus A230 de la 16 baze. 270 de rute ale acestei companii asigură legătura cu 94 de destinaţii din 33 de ţări, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

aeroport , Italia , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1213 locuitori

Petruşeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Petruşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1213 oameni. Satul Petrușeni a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.