26 aprilie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1433
A fost numit un nou președinte al Curții Constituționale
26 aprilie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1433

A fost numit un nou președinte al Curții Constituționale

În ședința plenară a Curții Constituționale, convocată astăzi, 25 aprilie, în calitate de președinte al Curții Constituționale din Moldova a fost ales judecătorul Nicolae Roșca.

Decizia a fost anunțată cu puțin timp în urmă de Înalta Curte.

Potrivit articolului 136 alin. (3) din Constituție, judecătorii Curții Constituționale aleg, prin vot secret, președintele acesteia.

Noul președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, este judecător la Curtea Constituțională din august 2019.

Nicolae Roșca și-a desfășurat activitatea profesională la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, dețînînd consecutiv funcțiile didactice de lector, lector superior, conferențiar universitar, de asemenea, a deținut calitatea de șef de catedră / șef al Departamentului Drept Privat". Deține titlul de doctor în drept și gradul științifico-didactic de conferențiar universitar. De asemenea, a fost membru al Uniunii avocaților din Republica Moldova, președinte al Colegiului disciplinar al judecătorilor. Este autor și coautor a peste 75 de publicații didactice și științifice, inclusiv manuale, monografii, comentarii la legi.

Menționăm că la 23 aprilie a expirat mandatul de președinte al Curții Constituționale deținut de Domnica Manole.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
1402 locuitori

Bieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cihoreni, Slobozia-Hodorogea și Bieşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1402 oameni. Satul Biești a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.