28 aprilie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 1855
Recean avertizează: poliția ar putea împărți amenzi de 9 mai
28 aprilie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 1855

Recean avertizează: poliția ar putea împărți amenzi de 9 mai

Premierul Dorin Recean susține că recenta decizie a Curții Constituționale (CC) privind panglica Sfîntului Gheorghe nu schimbă nimic, iar purtarea lor este în continuare interzisă.

Potrivit lui Recean, Ministerul Afacerilor Interne pregătește instrucțiuni detaliate cu privire la modul cum vor fi amendați cei care poartă simboluri interzise, transmite newsmaker.

„Ministerul Afacerilor Interne, Poliția Națională, pregătește acum toate reglementările necesare. Vor ieși în public și vor anunța exact cum vor fi documentați și sancționați cei care nu respectă legislația. Vreau să atrag atenția că decia Curții Constituționale contrat aparențelor nu schimbă absolut nimic. Toată lumea trebuie să înțeleagă că aceste simboluri sînt interzise și utilizarea lor va fi sanționată”, a declarat Dorin Recean.

Amintim că din 20 aprilie 2022, la inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), pe teritoriul Republicii Moldova este interzisă confecționarea, promovarea sau răspîndirea panglicii Sfîntului Gheorghe și a literelor Z și V, utilizate drept semne distinctive. Persoanele fizice care vor sfida noua lege pot fi sancționate cu amendă de la 4500 la 9000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
938 locuitori

Cihoreni este un sat din cadrul comunei Bieşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 938 de oameni. Satul Cihoreni a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.