06 mai 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 2577
La finalizarea specialităților duble, studenții din Moldova vor primi o singură diplomă
06 mai 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 2577

La finalizarea specialităților duble, studenții din Moldova vor primi o singură diplomă

Studenţii moldoveni vor putea primi o diplomă cu două specialități.

Inițiativa a fost anunțată de ministrul Educaţiei, Anatolie Topală, fiind parte a noilor prevederi, care urmează să fie introduse în Codul Educației, transmite realitatea.md.

Potrivit oficialului, prevederea va ține de studiile în domeniul științelor educației şi filologiei. Așadar, după absolvire, tinerii specialiști vor avea mai multe oportunități de angajare.

„La finalizarea specialităților duble, studenții primesc o singură diplomă, în două specialități. Scopul modificării reprezintă asigurarea calității studiilor universitare”, afirmă Topală.

Totodată, conform proiectului aprobat de Guvern se extinde și perioada în care tinerii profesori primesc sprijin din partea statului.

Dacă pînă acum era vorba de trei ani, se preconizează ca după intrarea în vigoare a noilor norme, aceștia să fie ajutați de autorități timp de cinci ani.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

studenţi , diploma

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
318 locuitori

Bezeni este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Floreşti. Amplasat pe malul rîului Căinari, Bezeni se află la o distanță de 26 km de orașul Florești și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 318 oameni. Satul Bezeni a fost atestat documentar la 20 august 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.