21 iunie 2013, 09:48 Realitatea moldovenească views 6628
21 iunie 2013, 09:48 Realitatea moldovenească views 6628

Mitropolia Moldovei menține ultimatumul privind interzicerea propagandei homosexualităţii

Propaganda homosexualităţii în spaţiul public, în şcoli şi mass-media trebuie să fie interzise prin lege. Asta solicită sinodul Mitropoliei Moldovei. După o şedinţă care a durat aproape 10 ore, preoţii au decis că vor solicita autorităţilor introducerea unui articol în acest sens, în Legea cu privire la egalitate de şanse, relatează publika.md.

"Noi dăm încă o posibilitate să ia în vedere ceea ce se petrece. Ca biserică ortodoxă noi am făcut o adresare, facem a doua adresare şi a treia deja o să luăm decizii concrete", a declarat mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir.

Preoţii mai solicită ca propaganda homosexualităţii să fie interzisă în locuri private, în cazul în care sunt prezenţi minori. Reprezentanţii bisericii vor ca sintagma "propaganda imoralităţii" să fie introdusă şi în proiectul Legii privind modul de asigurare a ordinii publice, elaborat recent de Ministerul de Interne.

Sinodul Mitropoliei Moldovei a reiterat solicitarea către autorităţi, de acum o lună, privind abrogarea Legii egalităţii şanselor.

Cuvinte cheie:

Mitropolit , Moldova , antidiscriminare , gay

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
269 locuitori

Samurza este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 269 de oameni. Satul Samurza a fost menționat documentar în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.