02 august 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 765
Cum se
02 august 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 765

Cum se "coc" dronele în Moldova

În timpul procesului de producție a dronelor din Moldova, acestea sînt puse în matrițe speciale și coapte într-un cuptor pînă sînt gata toate.

Despre aceasta au povestit pentru Noi.md membrele unei echipe de tineri ingineri specializați în proiectarea și producerea dronelor, Cristina și Daniela, în cadrul proiectelor "Nicăieri nu-i ca acasă".

Ele au menționat că echipei îi ia aproape o lună pentru a produce o dronă, deoarece foarte mult depinde de procesele chimice.

"Avem matrițe, le umplem, după care punem toate matrițele și le coacem în cuptor, și tot așa pînă cînd totul este gata", au subliniat fetele.

Potrivit acestora, dronele create sînt drone civile care sînt folosite în scopuri civile, cum ar fi agricultura, dar sînt exportate și în țări europene.

Cristina și Daniela au arătat precursorul tuturor mașinilor zburătoare care există deja și vor mai exista, acesta fiind executat din sticlă.

"Asta este materia pentru forme, matrițe. Acesta este carbonat, avem sticlă. Astea sînt matrițele pentru formele noi. Ele trebuie să meargă la vopsit, după care noi punem toată materia primă și toate merg la cuptor. Aici avem o matriță care este făcută pentru un nou avion. Aceasta este matrița care va intra în cuptor. Este deja pregătită. Următorul pas este să scoatem tot aerul din matriță și apoi intră în cuptor pentru o vreme, după care o scoatem și obținem rezultatul. Acest lucru durează de obicei 24 de ore", au subliniat interlocutoarele.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

dronă , Moldova , producere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
708 locuitori

Sloveanca este un sat din cadrul comunei Bălăşeşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 708 oameni. Satul Sloveanca a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.