29 august 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1223
Victor Țvircun: Asistăm la distrugerea și erodarea latentă a statalității moldovenești
29 august 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1223

Victor Țvircun: Asistăm la distrugerea și erodarea latentă a statalității moldovenești

De la proclamarea independenței și timp de mai bine de 30 de ani, am fost martori și participanți la confruntarea dintre două forțe antagoniste - stataliști și antistataliști: să existe sau să nu existe Moldova ca stat?

Acest lucru a fost declarat de fostul ministru al Educației, fostul ambasador al Republicii Moldova în Turcia, Victor Țvircun, în cadrul unei conferințe dedicate aniversării a 79 de ani de la eliberarea Moldovei de invadatorii naziști, transmite enews.

"În ultimii 30 de ani, asistăm la distrugerea și erodarea latentă a statalității moldovenești. Îmi doresc foarte mult ca eu, copiii și nepoții mei să nu asistăm la dispariția denumirii de Republica Moldova", a declarat Țvircun. În opinia sa, societatea moldovenească ar trebui să se consolideze de dragul păstrării și dezvoltării statului.

"Este necesar să aducem pozitivism în societatea noastră, să o consolidăm, dar pe ce? Vorbim despre o idee națională? Nu, o idee națională nu va funcționa, pentru că avem un stat multinațional. Dar să consolidăm societatea pe păstrarea, dezvoltarea și prosperitatea statului - cred că aceasta este ideea principală", a declarat fostul ministru.

Vă reamintim că puteți afla mai multe despre istoria Republicii Moldova pe site-ul moldovenii.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Victor Țvircun , statalitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1716
Populația:
641 locuitori

Lipceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Lipceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat în valea rîului Ciorna, la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 641 oameni. Pentru prima dată satul Lipceni este menționat într-un document din anul 1716.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.