29 septembrie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1955
S-a aflat compania care va furniza gaze din Turcia în Moldova
29 septembrie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1955

S-a aflat compania care va furniza gaze din Turcia în Moldova

Turcia va furniza Republicii Moldova 2 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi, în baza contractului semnat ieri, 28 septembrie, de compania turcă BOTAŞ și East Gas Energy Trading Company.

După cum s-a menționat, compania turcă BOTAŞ - arhitectul securității energetice a Turciei, continuă să aducă o contribuție majoră la securitatea energetică a Europei, încheind acorduri de export unul după altul. Profitînd de infrastructura sa puternică, de sistemul de transport dezvoltat și de locația geografică, BOTAŞ continuă să semneze noi acorduri de export, avînd scopul de a transforma Turcia într-un centru comercial de gaze naturale.

Se subliniază faptul că, compania BOTAŞ a inclus o nouă țară europeană pe lista țărilor în care va exporta gaze naturale. BOTAŞ și East Gas Energy Trading, o companie care joacă un rol activ în regiune și, în special, pe piața energetică a Moldovei, au încheiat un acord privind furnizarea de gaze naturale BOTAŞ în Moldova.

Documentul a fost semnat astăzi de către directorul general al BOTAŞ, Burhan Ozjan, și directorul general al East Gas Energy Trading Company, Nicolae Gaborac.

Acordul a urmat altor cîteva acorduri importante recente privind exportul de gaze naturale de către Turcia, pe care BOTAŞ le-a încheiat pentru a livra gaze naturale prin conducte către Bulgaria, Ungaria și România.

În cadrul acordului semnat cu East Gas Energy Trading, BOTAŞ va furniza Moldovei 2 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi începînd cu 1 octombrie 2023.

Alte detalii nu au fost oferite.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

gaz , Turcia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
177 locuitori

Clişcăuţi este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.24 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 2.20 km și este situat la 12 km de oraşul Sîngerei, şi la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Localitatea Clișcăuți a fost întemeiată în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.