01 noiembrie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1385
Cine și cum se ocupă de soluționarea conflictului transnistrean
01 noiembrie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1385

Cine și cum se ocupă de soluționarea conflictului transnistrean

Soluția conflictului transnistrean este gestionată în primul rînd de viceprim-ministrul pentru Reintegrare și de Biroul pentru reintegrare, care are sarcina de a aborda zilnic această problemă și de a aduce țara noastră mai aproape de soluționarea acestei probleme.

Dar, pe de altă parte, ei nu sînt singuri și nu acționează după bulul lor plac, ci în cadrul politicii de stat care există la un moment dat, iar conducerea politică a țării stabilește cadrul în care se poate de activat și în care pot fi luate decizii tactice.

Despre aceasta a vorbit fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova, expertul în securitate Alexandru Flenchea, în cadrul emisiunii "Без галстуков" cu Alexandru Stahurschi la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

El a menționat că, după declanșarea războiului din Ucraina, a apărut un "moment oportun" pentru soluționarea conflictului transnistrean.

"Momentul nu constă în pași militari, ci exclusiv politici, nu neapărat diplomatici, dar pași politici care ne-ar putea aduce mai aproape de soluționarea acestui conflict și restabilirea integrității țării noastre. O astfel de șansă există, dar se pare că noi încă nu îndrăznim să o folosim, dar nu din motivul că oamenii care se ocupă de această problemă în fiecare zi nu sînt profesioniști. Deloc. Dar din motivul că nu există încă o decizie politică corespunzătoare la nivelul conducerii țării. Prin urmare, personal nu am nicio pretenție față de viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian. El acționează în cadrul împuternicirilor pe care le are și în cadrul deciziilor politice pe care le ia conducerea de vîrf a țării", a spus Alexandru Flenchea.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1735
Populația:
3108 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Gherşunovca, Buschi și Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Vărăncău alcătuia 3108 de locuitori în anul 1997. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1735.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.